Opp gjennom generasjonene har maskiner trått inn i arbeidslivet med full bravur. Den industrielle revolusjonen, så vel som dataalderen, er begge meget gode eksempler på dette. I denne perioden var det mange som fryktet for jobben sin. Det samme er tilfellet i dagens samfunn der roboter er i full ferd med å ta over vårt arbeidsliv. Aldri før har flere prosesser innen bedrifter vært automatisert, og en kan fort stille spørsmålet om hvor det er behov for oss mennesker. De samme spørsmålene har derimot dukket opp gang på gang over historien, men det har alltid ordnet seg og nye jobber har dukket opp som en følge av revolusjonen innen teknologi. Denne gangen kan det derimot virke noe annerledes, og det er et bredt spekter av jobber som robotene nå vil ta over.
Der roboter tar over jobber som produksjon i større grad, så er det kanskje et annet felt som er enda mer interessant. I produksjonen har nemlig robotene allerede tatt mange jobber, og etterspørselen er ikke like stor her. Helsesektoren derimot sliter med få ansatte, så vel som en stor bølge av eldre som er på vei inn. Denne ubalansen mellom tilbud av arbeidskraft og etterspørsel etter nettopp arbeidskraft er en perfekt inntreden for robotene. I land som Japan, så har regjeringen virkelig gått all in for at det skal investeres i disse robotene. Det vil løfte en byrde av folket, og bidra til helsebehandling døgnet rundt for de eldre.
Et annet interessant felt for roboter er kundeservice. Enten det er snakk om banken eller butikken, så kan fort roboter ta over her. Det høres kanskje merkelig ut å motta service fra en slik enhet, men det er faktisk ikke så langt unna som vi tror. Robotene entrer alle mulige slags markeder, enten det er massasje, landoppmåling, mageplastikk, musikk eller helt utenkelige bransjer, så har robotene virkelig fått et hold på arbeidslivet vårt. Det er en spennende trend, men det har også ført til noen interessante etiske spørsmål.
Spesielt Elon Musk, grunnleggeren av Tesla, har hatt større bekymringer rettet til hvordan robotene tar over arbeidslivet. Hans bekymring stammer fra det faktum at vi på et punkt ikke innser at robotene og den kunstige intelligensen passerer vår intelligens. Altså er bekymringen rettet til at det ikke vil være vi som er robotenes herrer, men de som heller styrer oss. Det høres kanskje ut som en action film, dersom du har sett Terminator vil du forstå, men i dagens samfunn er det simpelthen bare en realitet. Robotene er på full vei inn i både arbeidslivet og våre personlige liv. Enten det er robotstøvsugeren eller gressklipperen, så er det snart ikke behov for oss mennesker i det hele tatt. Det er en skremmende tanke å begi seg ut på!